اروپا در جنگ برجامی با آمریکا به اجبار کوتاه خواهد آمد

محمد جواد لاریجانی با اشاره به مواضع اخیر اروپا اظهار کرد: ایران باید هدف اصلی خود را از حضور در برجام مشخص کند. ایران تعهدات خود را برای رفع تحریم ها انجام داده است. در رفع تحریم ها دو محور مد نظر بوده است.

وی افزود: ابتدا نفت خود رابفروشیم و پول نفت را در سیستم بانکی به راحتی استفاده کنیم . تحریم های هسته ای که با مصوبات شورای امنیت علیه ایران بوده است، باید لغو شود که شامل کشتی رانی ، بنادر و فرودگاه ها می باشد؛ این تحریم ها باید کامل لغو شود. چرا کشتی ایرانی به لوتردام برود و به آن اجازه پهلو گیری ندهند و علت آن را تحریم های غیر هسته ای اعلام کنند.

آژانس بین الملی ۷ بار عملکرد ایران در قبال برجام را تایید کرده است

لاریجانی اظهار کرد: ایران باید بررسی کند که چه مقدار از اهداف عملیاتی خواهد شد. ایران مقاصدش کاملا مشخص است . از روز اول تصویب برجام، ایران تعهدات خود را به خوبی انجام داده که آژانس بین الملی ۷ بار عملکرد ایران را تایید کرده است. آمریکا اکنون از برجام خارج شده است . مسائلی در برجام وجود داشت که تعادل را بهم زده بود. این عدم تعادل فقط برای کشور های امضا کننده نبود و بسیاری از کشور ها آسیب دیده اند و فقط مربوط به اروپا نیست، مثل شرکت های هندی و برزیلی که برای کار کردن با ایران دچار مشکل هستند.

تحلیلگر مسائل سیاسی افزود: اروپا جرات انجام بخش عمده ای از اجرای برجام را ندارد و بخش دیگر را تصمیم به انجام آن ندارند . بخشی که تمایل دارند انجام دهند، سرمایه گذاری شرکت های مهم آن ها است و بخشی را که تمایل به انجام ندارند باز کردن راه سرمایه گذاری شرکت های اروپایی و سیستم های بانکی است.

ایران فراتر از ان پی تی را نخواهد پذیرفت

وی افزود : تعهداتی که ایران تا به امروز انجام داده است صفر و پایه است و اکنون باید تعهدات جدیدی را انجام دهد. ایران داوطلبانه در حال انجام این تعهدات است. طبق گفته مقام معظم رهبری در مرقد امام ، فعلا این تعهدات را انجام داده ایم . هیچ الزامی برای انجام این تعهدات وجود ندارد. ایران فراتر از ان پی تی را نخواهد پذیرفت. بخش های مختلف ان پی تی شامل عدم همکاری ، توسعه و... است که ایران را از توسعه محروم کرده اند.

لاریجانی اظهار کرد: ایران به اروپا زیاد اهمیت داده است و اکنون اروپا تصور کرده که عملکر خوبی دارد . اروپا برای حفظ منافع خود، بر روی استراتژیک فشار بر ایران تکیه کرده است.

لاریجانی با اشاره به در یک جبهه بودن اروپا و آمریکا اظهار کرد :اروپا با آمریکا دچار مشکل است که علت آن مربوط به اروپا نیست. مشاهده کردیم که اروپا و آمریکا در جی سون با یکدیگر متقارن شده اند. دعوای اروپا با آمریکا بر سر تعرفه است که در این جنگ اروپا به اجبار کوتاه خواهد آمد.

اروپا در مذاکرات بیان می کند که ما نمی توانیم به آمریکا فشار بیاوریم

وی افزود: با اتکا به سخنان مقام معظم رهبری، مشکلات اروپا و آمریکا مرتبط به ایران نیست . ایران باید متمرکز بر تقاضاهای خود در برجام باشد .ایران باید به مواضع متغیر اروپا توجه کند، اروپا در ادامه برجام حتما خواهان عدم ادامه دادن هسته ای ایران خواهد بود و  انها نباید بلند پرواز باشند؛ اروپا خواهان در بند بودن ایران است.

تحلیلگر سیاسی گفت: اروپا در مذاکرات بیان می کند که ما نمی توانیم به آمریکا فشار بیاوریم. اروپا بر تعهدات خود پایبند نخواهد بود. اکنون این تعهدات بهم ریخته و ایران باید در مسائل حقوقی توجه داشته باشد که به چه چیزی ارجاع می دهد.

لاریجانی با اشاره به جنگ تعرفه ها افزود: بخشی از جنگ تعرفه ها مربوط به عقب افتادگی داخل آمریکا است . آمریکا در یک دوره زمانی از نظر کارآمدی سقوط کرد، برای مثال شرکت آمریکایی در کشور آلمان با موفقت بیشتری نسبت به داخل آمریکا فعالیت می کند. آمریکا خواهان وصل ناکار آمدی خود به جنگ تعرفه ها است. ‌یانکی‌ها به دنبال جلوگیری از بخش اقتصاد آزاد است. در این بحث اروپا در نهایت با آمریکا کنار خواهد آمد .

تحلیلگر مسائل سیاسی اظهار کرد: اروپا و آمریکا از نقش چین نگران هستند. چین به راحتی می تواند خلع موجود را پر کند. این خلع در دراز مدت به ضرر کسی است که این خلع را ایجاد کرده است. در نظم تعرفه جدید، چین یک عنصر موثر خواهد بود. با حضور چین اروپا بسیاری از کمپانی هایش ورشکسته خواهد شد و مجبور به باج دادن است؛ جنگ تعرفه ها خیلی نمی تواند ادامه پیدا کند.

لاریجانی با اشاره به نقش چین پس از خروج از برجام اظهار کرد: نقش چین از شرق کاملا جدا است. به طوری که چین در یک سال آینده روابط خارجی خود را بیشتر از گذشته متحول می کند . چین در غرب آسیا متعهدی بهتر از ایران سراغ ندارد. اگر ایران به روابط خود با چین ادامه دهد ، بدون شک در دهه آینده ، ایران دارای روابط گسترده در شرق و غرب می شود.

در نهایت آمریکا و اروپا به مرحله ای می رسند که باید از پیشرفت اقتصادی چین جلوگیری کنند

وی افزود :دوران تحول چین فرا رسیده است، عملکرد چین در آفریقا ، اروپا را به شدت نگران کرده است. در آمریکای لاتین به سرعت چین در حال پیشرفت است. در نهایت آمریکا و اروپا به مرحله ای می رسند که باید از پیشرفت اقتصادی چین جلوگیری کنند.

لاریجانی افزود :چین در زمینه امنیت ، حضور خود را تحمیل می کند. می توان گفت چین از مذاکره کره شمالی و آمریکا خوشحال است. پیشبینی می شود این مذاکرات دستاورد بزرگی نداشته باشد، که یکی از دلایلش نقش چین است. آمریکا به دنبال تضعیف رابطه کره شمالی و چین است .

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.