لاریجانی :دیگر نباید با آمریکا مذاکره کنیم

ترامپ یک لاابالی سیاسی است/ دیگر نباید با آمریکا مذاکره کنیم/ بنی‌صدر در زمان انقلاب مختل‌کننده کشور بودرئیس مجلس شورای اسلامی گفت: ترامپ یک لاابالی سیاسی است که به هیچ امضایی‌ پایبند نیست.

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در سیزدهمین مجمع عمومی جامعه اسلامی مهندسی، اظهار کرد: در سالگرد حادثه هفتم تیر لازم است به شرایط آن روز و نقش‌آفرینی شهید بهشتی توجه کنیم.

وی با بیان اینکه نقش شهید بهشتی در پیروزی انقلاب اسلامی بسیار ممتاز بود، گفت: وی جزو یاران نزدیک امام بود و در اداره کشور طوری می‌اندیشید که آرامش در کشور ایجاد شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شهید بهشتی همواره ساماندهی بسیار خوبی به امور می‌داد، تصریح کرد: در آن زمان در اداره انقلاب چالش‌هایی وجود داشت که وی در شورای انقلاب ساماندهی‌هایی را انجام داد و همواره با صبر و مدارا امور را اداره می‌کرد.

لاریجانی با اشاره به اینکه از ابتدای انقلاب فشار شدید غربی‌ها و آمریکا علیه ایران آغاز شد تا بر انقلاب اسلامی ما مسلط شوند، بیان کرد: آنان در ابتدا تردید داشتند که به جریان جدید انقلاب اسلامی ما تسلط پیدا کنند و بر این اساس فشارهای خود را روز به روز افزایش می‌دادند.

وی با بیان اینکه در آن زمان برخی از احزاب و گروه‌های سیاسی چپ و ماجراجویانه منجر به آشفتگی‌هایی در داخل کشور شده بودند، متذکر شد: این گروه‌های تجزیه طلب باعث به هم‌ریختگی سیاست داخلی شدند و در ابتدای انقلاب فرصت آبادانی و ساماندهی کشور را گرفتند و اجازه ندادند آرامش برای توسعه کشور ایجاد شود.

رئیس قوه مقننه با بیان اینکه این کشمکش‌های داخلی منجر به تحریک دشمن برای حمله به ایران شد، ادامه داد: همه قدرتهای بزرگ دنیا به همراه جمع زیادی از کشورهای عربی جریان بسته‌ای را علیه ایران ساماندهی کردند اما امام راحل همه این مشکلات را حل کردند و مسیر تثبیت انقلاب را ادامه دادند و برای تدوین قانون اساسی مجلس مؤسسان شکل گرفت.

وی با اشاره به اینکه تشکیل دولت جدید و انتخاب بنی‌صدر به عنوان رئیس جمهور منجر به آشفتگی‌های بسیار زیادی در عرصه داخلی کشور شد، گفت: بنی‌صدر کسی بود که درگیری‌های درونی ایجاد می‌کرد با وجود آنکه رئیس جمهور کشور باید به دنبال آرامش جامعه باشد اما وی همواره موضع‌گیری‌هایی در برابر اعضای حزب جمهوری اسلامی می‌کرد و این مسئله باعث شد که امام راحل فرماندهی کل قوا را از وی گرفتند و مجلس هم او را عزل کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: بنی صدر پس از این ماجرا هم نمایش‌هایی در جبهه در زمان جنگ داشت اما در روزنامه خود پمپاژ مسئله سازی و ایجاد اختلافات داخلی برای کشور می‌کرد.

لاریجانی با بیان اینکه ما در کشور دو سنخ رجال سیاسی داریم گفت: یک سنج آشفته‌ساز هستند و مثل بنی‌ صدر در هر مقامی که قرار بگیرند دنبال آشفته‌سازی هستند اما افرادی هم هستند که به دنبال ساماندهی کشور هستند که شهید بهشتی مؤید این موضوع بود و دردمندانه مشکلات کشور را دنبال می‌‌کرد و آرامش و طمانینه خود را به جامعه منتقل می‌کرد.

وی گفت: متاسفانه برخی افراد اظهارات سخیف به شهید بهشتی نسبت می‌دادند و وی را متهم می‌کردند اما وی در برابر همه این تهاجمات آرامش داشت و جامعه را آرام می‌کرد و حتی گاهی افرادی سازمان‌ یافته در جلسات حزب جمهوری اسلامی حضور می‌یافتند و به وی فحاشی می‌کردند.

رئیس قوه مقننه تصریح کرد: بسیاری از افراد به شهید بهشتی می‌گفتند که دیگر نباید تحمل کند اما وی می‌گفت باید ما به دنبال حل مشکلات اساسی کشور باشیم و معتقد بود نیازی نیست مقابله به مثل کرد و باید افرادی شانه‌هایشان را زیر مشکلات ببرند و تحمل کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه حزب جمهوری اسلامی کمک بسیار زیادی به شهید بهشتی برای نشر افکار وی در جامعه داشت، یادآور شد: شهید بهشتی نقش بسیار مهمی در آموزش‌های سیاسی و ایدئولوژیک به اعضای حزب جمهوری اسلامی داشت و از آموزش سیاسی در حزب غفلت نمی‌کرد و امروز هم کسانی که در کلاس‌های وی حضور داشتند اغلب افرادی برجسته و مؤثر در بخش‌های مختلف کشور هستند.

لاریجانی با تاکید بر اینکه بنی صدر فردی بسیار مختل‌کننده بود، گفت: وی اجازه نمی‌داد نیروهای انقلاب به جبهه بروند و به شهید چمران و رهبر معظم انقلاب برای دفاع از کشور در زمان جنگ سلاح نمی‌داد و آشفتگی‌هایی را ایجاد می‌کرد.

وی با بیان اینکه وفاق سیاسی در کشور به وجود آمد و منجر شد که ما در جنگ فتوحات مختلفی داشته باشیم، اظهار کرد: بعد از آنکه حضرت آیت‌اله خامنه‌ای رئیس جمهور شدند، رفاقت سیاسی و توفیقات کشور ادامه پیدا کرد، گفت: در آن زمان جبهه بسیار بزرگ‌تری نسبت به امروز در مقابل کشورمان قرار گرفته بود و اغلب کشورهای غربی، آمریکا و همچنین بسیاری از کشورهای عربی حامی صدام بودند و اما ما با وفاق خود توانستیم پیروز شویم.

رئیس قوه مقننه با بیان اینکه امروز شرایط مبارزه و جنگ ما متفاوت است و از جنگ سخت نظامی به مبارزه اقتصادی تبدیل شده است، تصریح کرد: برخی در حال حاضر می‌گویند چرا مذاکره نمی‌کنیم در حالی که باید گفت در زمان برجام مذاکره کردیم که منجر به توافق هسته‌ای شد و ما در آن برهه تمام اصول و تاکتیک‌های خود را مد نظر داشتیم و برایمان در توافق هسته‌ای مهم بود که قطعنامه‌های ذیل فصل هفت شورای امنیت حذف شود، پرونده‌ PMD بسته شود و تحریم‌های هسته‌ای هم از بین برود.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر توافق هسته‌ای اجرا می‌شد بسیار خوب بود اما آمریکایی‌ها از ابتدا به دنبال عدم اجرای برجام بودند و ترامپ که یک لاابالی سیاسی است و به هیچ امضایی پایبند نیست، دیگر نباید با وی مذاکره کنیم.

وی با بیان اینکه استراتژی آمریکا شامل دو مؤلفه است، اظهار کرد: آنان در وهله اول به دنبال آن هستند که در ایران و اطراف کشورمان آشفته‌سازی سیاسی و امنیتی کنند که این موضوع در گزارش‌های مهم امنیتی و تحقیقاتی آنان هم آمده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: ازط نظر اقتصادی هم آمریکا به دنبال ایجاد شکنندگی در ایران است و می‌خواهند از این راه به ایران ضربه بزنند و این موضوع را بهترین زمان برای برخورد با انقلاب اسلامی می‌دانند.

لاریجانی با تأکید بر اینکه مواحه با استبکار همچنان وجود دارد تصریح کرد: مثلث عربستان سعودی، رژیم صهیونیستی و آمریکا به صورت فعال در منطقه کار می‌کنند و حتی با پول هم به دنبال آن هستند که برخی از کشورها را بخرند و با خود همراه کنند اما کشورهایی چون روسیه و چین و همچنین بسیاری از کشورهای اروپایی به دلیل بدعهدی‌های ترامپ با آنان نیستند و همراهی‌شان نمی‌کنند.

رئیس قوه مقننه با تأکید بر ضرورت توجه به وضعیت اقتصادی داخلی کشور، گفت: ما باید در معادلات خود توجه زیادی به مشکلات درونی خودمان داشته باشیم و نباید همه مسائل را به تحریم‌ها مربوط بدانیم.

وی با اشاره به اینکه برای مثال وقتی نقدینگی زیادی در کشور وجود دارد و به سمت تولید نمی‌رود ربطی به تحریم‌ها ندارد و ناشی از مشکلات درونی خود ما است، ادامه داد: همچنین بانک‌های ما مشکلات عدیده‌ای دارند که باید حل و فصل شود و صندوق‌های بازنشستگی‌ هم معضلاتی دارند که باید این مشکلات درونی حل و فصل کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به معضل آب در برخی از نقاط کشور، تصریح کرد: ما در زمینه آب هم مشکلاتی داریم که ربطی به تحریم‌ها ندارد و باید با روش‌هایی چون اصلاح نوع کشت و تغییر نوع آبیاری آن را حل و فصل کنیم.

لاریجانی با ابراز تأسف از اینکه این روزها برخی افراد مشکلات کشور را به موضوع تحریم‌ها ربط می‌دهند، اظهار کرد: بزرگتر کردن تحریم‌ها و نادیده گرفتن مشکلات داخلی خودمان، تنها باعث بزرگ نشان دادن حریف است، و این موضوع باعث می‌شود که تصمیمات اشتباه اتخاذ شود و ملت ایران باید بدانند که ما همه راه‌های مسالمت‌آمیز را طی کرده‌ایم و دنبال آن هستیم که از راه‌های دیپلماتیک مسائل کشور را حل و فصل کنیم.

رئیس قوه مقننه با بیان اینکه در شرایط فعلی و برای حل مشکلات همه قوا باید با هم همکاری کنند، گفت: در تصمیم‌گیری‌های کشور طبق تدبیر هوشمندانه مقام معظم رهبری همه قوا باید در کنار هم قرار گیرند و با هماهنگی مشکلات را حل و فصل کنند.

وی با اشاره به اینکه شهید بهشتی در شرایط پر اضطراب سیاسی آن زمان به نیروهای انقلاب آرامش می‌داد و کشور را از بحران‌ها خارج می‌کرد، متذکر شد: سپهر فعالیت سیاسی رهبران انقلاب اینگونه نبود که فردی که اشتباهی داشت به طور کامل کنار گذاشته شود و آن‌ها را هم به کار می‌گرفتند و این مسئله حاکی از طمأنینه آنان بود.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه ما باید مسائل اصلی کشور را مورد توجه قرار دهیم و اجازه ندهیم موضوعات فرعی مقدم بر موضوعات اصلی شود، تصریح کرد: ترویج بلوغ سیاسی در کشور لازم است و باید اختلافات فردی را برای حل مشکلات کشور کنار بگذاریم و این مسئله مستلزم ماندن روی نقاط مشترکمان است.

لاریجانی ابراز امیدواری کرد که با نگاه به تجربه پیشین کشور در حوزه‌های مختلف شرایط اقتصادی فعلی را هم بگذرانیم، گفت: در اینجا لازم است بگویم که برخی افراد از ما درباره علت سرمایه‌گذاری برای مبارزه با تروریست‌ها سوال می‌کنند که پاسخ ما روشن است و اگر ظرفیت نظامی و مستشاری ما در سوریه است، به دلیل امنیت و منافع ملی خودمان است.

رئیس قوه مقننه ادامه داد: تروریست‌ها ایرانی‌ها رافضی می‌دادند و معلوم است که از کجا بوجود آمده‌اند و اگر رخنه‌ای برای آنان ایجاد شود، مانند حادثه تروریستی مجلس و حرم مطهر امام می‌شود و آنان دوباره دست به آن اقدامات می‌زنند.

وی با تأکید بر اینکه آرامش امروز ما به دلیل آن است کمر تروریست‌ها را در خارج از سرزمینمان شکسته‌ایم اظهار کرد: نظام با چشم بینا این تصمیم را گرفت که باید دشمن را در خارج از سرزمین بزنیم و با آنان بجنگیم و اگر در اینجا هزینه داده‌ایم، برای آن بوده است که امنیت کشور و ملت برایمان بسیار مهم است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امیدوارم در شرایط فعلی از ظرفیت‌ نخبگان استفاده شود اصلاحاتی را انجام دهیم، خاطر نشان کرد: در این دوران سخت باید صبورانه عمل کنیم و همچنین لازم است به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر حمایت از طبقات متوسط و ضعیف جامعه توجه داشته باشیم تا آنان آسیب نبینند.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.