سقوط بهای نفت خام آمریکا به زیر صفر

قیمت نفت آمریکا برای نخستین بار در تاریخ به زیر صفر سقوط کرد.

 به نقل از خبرگزاری فرانسه، بهای نفت آمریکا برای نخستین بار در تاریخ به زیر صفر سقوط کرد.

بهای نفت خام وست تگزاس اینترمدییت آمریکا حدود ۱۴۷ درصد در هر بشکه کاهش یافت و به منفی ۳۷ دلار و ۶۳ سنت در هر بشکه رسید.

برای اولین بار در تاریخ، فروشندگان نفت خام مجبورند برای قرارداد‌های مدت دار به مشتری‌های خود پول بپردازند.

حجم بالای ذخیره‌های نفتی در آمریکا امید به بهبود قیمت‌ها و خروج از این بحران را بسیار کم‌رنگ کرده است.

به گفته کارشناسان، نشست بی‌نتیجه تولیدکنندگان نفت در آمریکا به منظور ایجاد توافقی برای کاهش تولید نفت در سقوط بی‌سابقه بهای نفت تاثیر مستقیمی داشته است. قیمت نفت که برای مقطعی به ۱۷ دلار رسیده بود در پی افت قیمت محسوسی به زیر صفر رسید.

گفتنی است، این افت قیمت در نیم قرن اخیر بی سابقه بوده و نگرانی‌ها در آمریکا برای وقوع یک بحران اقتصادی همه‌جانبه را بیش از گذشته تقویت کرده است.

آسمان ایران زیر بال‌های جنگنده بمب‌افکن اِف ۴

هواپیما‌های فانتوم اف ۴ یکی از انواع جنگنده‌های شکاری و جزئی از ناوگان نهاجا هستند.

 اواخر دهه ۴۰ شمسی بود که حدود ۲۰۰ فروند هواپیمای جنگنده بمب افکن اف-۴ به نیروی هوایی ایران اضافه شد و جنگ تحمیلی عراق علیه ایران موقعیتی طلایی برای خودنمایی این جنگنده تازه نفس بود.

جنگنده شکاری بمب افکن اف-۴ مشهور به فانتوم نوعی از هواپیما‌های جنگنده بمب‌افکن دو سرنشینه و دو موتوره مافوق صوت و دوربرد هستند که توانایی عملیات در همه شرایط آب‌وهوایی را دارند. از فانتوم به عنوان یکی از بهترین جنگنده‌های سده بیستم میلادی نام برده می‌شود.

اف ۴

فانتوم اف۴، جنگنده-بمب‌افکن دو سرنشینه‌ای است که به عنوان هواپیمای رهگیر برای پر کردن خلأ موجود در جنگنده‌های دفاعی نیروی دریایی آمریکا طراحی شد. از نوآوری‌های بکار رفته در آن می‌توان به رادار دوپلر پالس پیشرفته آن و نیز بکارگیری گسترده تیتانیوم در بدنه آن اشاره کرد. علاوه بر اندازه و بیشینه وزن برخاست بالای ۲۷تنی آن، اف۴ بیشینه سرعت ۲٬۲۳ ماخ را دارد و سرعت اوج‌گیری اولیه آن بیش از ۴۱ هزار فوت بر دقیقه (۲۱۰ متر بر ثانیه) است. نه محفظه خروجی آن توانایی حمل بیش از ۸۴۸۰ کیلوگرم سلاح، شامل موشک‌های هوابه‌هوا، هوا به زمین، هدایت‌شده، هدایت‌نشده و بمب‌های هسته‌ای را دارد.

زمستان سال ۵۹ در عملیات حمله به "اچ ۳" ؛ ۱۶ فروند فانتوم نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به خاک عراق حمله کردند و توانستند خسارات زیادی به تاسیسات بعث عراق وارد کنند.

اف ۴

مجله تخصصی میلیتاری واچ آمریکا در بررسی نیروی هوایی ایران می‌نویسد: علیرغم اینکه فانتوم‌ها در وهله نخست برای برتری هوایی طراحی شده بودند، روز به روز از نقش تهاجمی بیشتری در ارتش ایران برخوردار شدند. این نقش تهاجمی شامل انجام حملات متعارف علیه اهداف زمینی - از جمله عملیات نظامی علیه تروریست‌های داعش در عراق- و همچنین مأموریت شکار کشتی در خلیج فارس است.

نشریه «میلیتری واچ» همچنین در گزارش خود درباره توانمندی جنگنده فانتوم ایران نوشته است: جنگنده فانتوم سنگین‌تر و سریع‌تر از جنگنده‌های رقیب از جمله «اف ۱۶» و «اف ۱۸» است که در اختیار دشمنان بالقوه این کشور قرار دارند، و می‌تواند در ارتفاع بالاتری نسبت به آن‌ها به انجام عملیات بپردازد. ضمن اینکه این هواپیمای جنگنده با وجود آنکه متعلق به دوره جنگ ویتنام است، با مدرن‌سازی بومی گسترده‌ای که در ایران روی آن‌ها انجام گرفته، به یک تهدید جدی و قابل اعتنا تبدیل شده است.

داخل کابین جنگنده اف ۴ چه شکلی است؟

این نشریه همچنین می نویسد: فانتوم‌های «اف ۴» ایران می‌توانند در ارتفاع بالا و با سرعت بیش از ۲ ماخ پرواز کنند. این فانتوم‌ها در هنگام پرتاب موشک، انرژی جنبشی قابل توجهی را به موشک‌ها منتقل می‌کنند. آن‌ها همچنین در مقایسه با جنگنده‌های غربی در حال خدمت، از مزیت سرعت قابل توجه و توانایی پرواز در ارتفاع بالا برخوردارند. در حال حاضر، وجود ده‌ها جنگنده فانتوم در نیروی هوایی ایران باعث شده است که این جنگنده‌ها نقش مکمل مؤثری را در کنار سایر سامانه‌های پیشرفته دریایی این کشور ایفا کنند.

اف ۴

بعد از ۸ سال جنگ تحمیلی، موضوع ارتقا و تجهیز جنگنده‌های نیروی هوایی ارتش به طور رسمی کلید خورد. یکی از مهم‌ترین پروژه‌های انجام شده برای ارتقا فانتوم‌های نیروی هوایی، تولید موشک‌های نصر و قادر برای این جنگنده بود. موشک قادر؛ یک موشک کروز با برد ۲۰۰ کیلومتر است که می‌تواند هر هدفی را که در این فاصله قرار دارد نابود کند. همچنین این موشک به گونه‌ای طراحی شده که می‌تواند در مواقع جنگ الکترونیک به خوبی از پس ماموریت‌های خود بر آید و اهداف خود را منهدم کند.

اف ۴

یکی از برنامه‌های گروه مهندسی نیروی هوایی، اورهال و یا بازآماد جنگنده‌های آسیب دیده است که به صورت حرفه‌ای در بدنه نیروی هوایی ارتش انجام می‌شود. یکی از بهترین گردان‌های اورهال نیروی هوایی متعلق به "گردان اورهال اف-۴" در پایگاه هوایی مهرآباد است.

در سال‌های بعد از پایان جنگ تحمیلی، تلاش های فراوانی برای ارتقاء ناوگان اف ۴ های نهاجا صورت گرفت که در بخش های مختلفی مثل تعمیر اساسی، سیستم پیشرانه و نصب تسلیحات جدید به جلو رفت اما بحث سامانه های الکترونیکی و خصوصا رادار کنترل آتش جنگنده از جمله مسائل بسیار مهم برای هر هواپیمای رزمی به حساب می آید.

داخل کابین جنگنده اف ۴ چه شکلی است؟

اورهال یا بازآماد چند مرحله دارد که توضیحات آن در ادامه آمده است؛

۱- ورود به آشیانه: انجام کنترل‌های مربوط به بخش‌های مختلف هواپیما برای شناسایی اشکالات احتمالی.

۲- جداسازی قسمت‌ها و قطعات مختلف: قطعات و بخش‌های مختلف هوایپما و همچنین دریچه‌های آن بازگشایی شده و این قطعات و قسمت‌ها جداسازی می‌‌شوند.

۳- بازدید: در این مرحله تمام قسمت‌ها، سیستم‌ها و قطعات بازبینی می‌شوند.

۴- تعمیرات: تمام قطعات هواپیما پس از انجام آزمایش‌های بازبینی، وارد بخش تعمیرات می‌شوند.

۵- نصب مجدد قطعات: قطعات رفع ایراد شده دوباره به قسمت خود متصل شده و یا با قطعات جدید تعویض می‌شوند.

۶- چک و کنترل عملیاتی جنگنده: چک و کنترل‌ موردنیاز بر روی سیستم‌ها و قسمت‌های مختلف هواپیما انجام شده تا از سلامت و عملکرد مناسب آنها اطمینان حاصل شود.

۷- چک زمینی: آمادگی جنگنده برای موتورگردی و انجام آزمایش‌های زمینی از جمله آزمایش موتور، سیستم‌های هشدار و سایر سیستم‌ها.

۸- مرحله نهایی: هواپیما پس از گذارندن مراحل ذکر شده به چرخه عملیاتی خود باز می‌گردد.

اف ۴

در این گردان، مهندسین با تعمیر اف-۴‌های آسیب دیده، آن‌ها را آماده پرواز دوباره می‌کنند. بازآماد فانتوم‌ها ساعات زیادی به طول می‌انجامد و مراحل گوناگونی طی می‌شود تا اشباح نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران آماده پرواز شوند. اما آن چیز که اهمیت بیشتری دارد، استفاده از قطعات کاملا ایرانی و ساخت داخل است که در بازآماد فانتوم‌ها استفاده می‌شود.

اف ۴

امیر نصیرزاده فرمانده نیروی هوایی ارتش با اشاره به جنگنده‌های نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: از زمان بعد از انقلاب بود که نیرو‌های متخصص ما وارد شدند، کار‌ها و تعمیرات را به دست گرفتند و قطعات را در صنایع دفاع ساختند و به مرور تسلط آن‌ها روز به روز بیشتر شد.

اف ۴

بازیگران «نون.خ» درباره سریال چه گفتند؟

 این شب‌ها فصل دوم مجموعه «نون. خ» به کارگردانی سعید آقاخانی و تهیه کنندگی مهدی فرجی روی آنتن شبکه یک می‌رود.

فصل اول این سریال در نوروز ۹۸ با استقبال بسیار خوب مخاطبان سیما مواجه شد و توانست به خوبی آداب و رسوم مردم عزیز غرب کشور را به تصویر بکشد.

سعید آقاخانی، حمیدرضا آذرنگ، شقایق دهقان، سیروس میمنت، پاشا جمالی، هدیه بازوند، ندا قاسمی، میرطاهر مظلومی و مجید یاسر از جمله بازیگران این مجموعه تلویزیونی هستند. این سریال با استقبال خوبی مواجه شده است از این رو با سه بازیگر این سریال گفتگویی داشتیم که در ادامه می‌خوانید.

نوربخش: مردم با نقش سلمان ارتباط خوبی برقرار کرده اند

کاظم نوربخش بازیگر نقش سلمان سریال «نون. خ» گفت: از سال ۷۰ فعالیت در حوزه نمایش را در شهرستان بیجار شروع کردم، در زمینه تئاتر فعالیت داشتم و این سال‌ها چند فیلم کوتاه و بلند کار کردم.

بازیگران «نون.خ» درباره سریال چه گفتند؟/ پیگیری مردم از سرانجام ازدواج سلمان و شیرین

وی ادامه داد:برای بازی در سریال «نون. خ» از طرف سعید آقاخانی انتخاب شدم. چون خودم در زمینه کمدی کار کرده بودم شخصیت سلمان برای من بسیار خوب بود و می‌دانستم می‌توانم این نقش را با تجربه‌ای که دارم ایفا کنم.

نوربخش بیان کرد: با توجه به حضور سعید آقاخانی می‌دانستم کار خوبی خواهد شد و مورد توجه قرار می‌گیرد. نظرات مخاطبان هم این موضوع را تایید می‌کند و با نقش سلمان ارتباط خوبی برقرار کرده اند.

بازیگران «نون.خ» درباره سریال چه گفتند؟/ پیگیری مردم از سرانجام ازدواج سلمان و شیرین

وی درباره واکنش مخاطبان گفت:خنده‌های من در سریال را خیلی دوست دارند و به من می‌گویند که با خنده‌های شما ما هم می‌خندیدم. مخاطبان پیگیر خواستگاری من از شیرین هستند و سوال می‌کنند که من با شیرین ازدواج می‌کنم یا خیر و آخر سلمان به شیرین می‌رسد؟

نوربخش ادامه داد:در سریال «نون. خ» با عوامل حرفه‌ای کار کردیم و خیلی خوشحال هستم که در این دو فصل با گروه «نون. خ» تجربه‌های خوبی کنار بازیگران به دست آوردم. امیدوارم دوباره این فرصت برای من ایجاد شود.

بازیگران «نون.خ» درباره سریال چه گفتند؟/ پیگیری مردم از سرانجام ازدواج سلمان و شیرین

 مرادی: تاثیر سریال «نون. خ» برای آینده کاری من بسیار خوب است

حسین مرادی بازیگر نقش پژمان درباره شروع فعالیت خود گفت:متولد شهرستان دیواندره هستم، فعالیت کاری و هنری ام را از دوران دبیرستان آغاز کردم و این حرفه را از سال ۷۵ ادامه دادم البته من بیشتر کارگردانی کردم و در کار بازیگری تجربه کمتری داشتم. در جشنواره‌های استانی، منطقه‌ای هم جوایزی دریافت کردم، تجربه کار در فیلم کوتاه و سریال‌های استانی هم داشتم.

وی ادامه داد: شهرستان ما کوچک است و فعالیت هنری خیلی کم در آن اتفاق می‌افتد از این رو برای من حضور در سریال «نون. خ» افتخاری است که از گروه حرفه‌ای و بازیگران خوب کسب تجربه کنم.

بازیگران «نون.خ» درباره سریال چه گفتند؟/ پیگیری مردم از سرانجام ازدواج سلمان و شیرین

مرادی عنوان کرد: به دلیل اینکه در فصل اول سریال «نون. خ» حضور داشتم، برای سری دوم هم نقش پژمان به من پیشنهاد شدو برخی از دیالوگ‌ها را خواندم و متوجه شدم که کاراکتر وسواسی است و به مسائل بهداشتی توجه می‌کند و به سلامتی جامعه و خانواده اهمیت می‌دهد.

مرادی توضیح داد: با توجه به تجربه فصل اول «نون. خ» و استقبال مخاطبان در زمان تولید فصل دوم یقین داشتیم که سریال با استقبال خوبی همراه می‌شود چرا که آداب و رسوم مردم کُرد برای غیر کُرد هم جالب است. البته ما شاهد استقبال از همه مناطق ایران از جمله کُرد، لر، ترک و عرب هستیم.

وی عنوان کرد: با توجه به اینکه من در صدا و سیمای مرکز کردستان در رادیو و تلویزیون کار می‌کنم و مردم من را به عنوان یک چهره هنری می‌شناسند، اما تاثیر سریال «نون. خ» برای آینده کاری من بسیار خوب است و باعث شد چندین پیشنهاد داشته باشم.

مرادی درباره واکنش‌های مخاطبان گفت:پیام‌های بسیاری از مخاطبان داشتم که به زبان، آداب و رسوم فرهنگی که به تصویر کشیده شده علاقه داشتند، حتی جشن انار بسیار مورد توجه قرار گرفت.

وی ادامه داد: در کنار عوامل حرفه‌ای تجربه خوبی را به دست آوردم و امیدوارم افرادی که می‌خواهند در زمینه بازیگری فعالیت کنند با چنین گروهی کار کنند.

بازیگران «نون.خ» درباره سریال چه گفتند؟/ پیگیری مردم از سرانجام ازدواج سلمان و شیرین

موسوی: واکنش‌های خوبی از سوی مردم برای سریال داشتیم

سید حسین موسوی بازیگر نقش وحید در سریال «نون. خ» گفت:متولد شهرستان بیجار هستم و سال ۸۳ در حوزه باریگری فعالیت خودم را در تئاتر شروع کردم.

وی ادامه داد:در سریال «نون. خ» نقش وحید را بازی می‌کنم و در فصل اول هم حضور داشتم. برای من حضور در این سریال تجربه بسیار خوبی بود و برای ادامه مسیر می‌تواند خیلی به من کمک کند.

موسوی توضیح داد:از ابتدا می‌دانستیم که سریال با مخاطب ارتباط برقرار می‌کند چراکه درباره آداب و رسوم کار‌های زیادی ساخته نشده بود و برای مخاطب تازگی دارد.

وی درباره واکنش مخاطبان گفت:واکنش‌های خوبی از سوی مردم برای سریال داشتیم و موسیقی وآهنگ‌هایی که در سریال پخش می‌شود مورد توجه قرار گرفت.

بازیگران «نون.خ» درباره سریال چه گفتند؟/ پیگیری مردم از سرانجام ازدواج سلمان و شیرین

موسوی عنوان کرد: خوشبختانه با تیم خوبی کار کردیم و سعید آقاخانی کُرد زبان است و به آداب و رسوم، نوع زندگی کُرد‌ها مسلط است و می‌توانم به جرات بگویم که آقای سعید آقاخانی یکی از کارگردانان و بازیگران کاربلد سینما و تلویزیون و بسیار باهوش و حساس و ریز بین هستند و عوامل خوبی را در این سریال شاهد بودیم.

فرمانده نیروی هوایی ارتش: گردان‌های پروازی نهاجا، مرکزی برای آموزش خلبانان انقلابی هستند

نصیرزاده گفت: تربیت خلبانان شجاع، جسور، انقلابی و ولایت مدار از ویژگی‌های گردان های پروازی نهاجا است.

گردان‌های پروازی نهاجا، مرکزی برای آموزش خلبانان انقلاب هستندامیر سرتیپ خلبان عزیز نصیرزاده فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران امروز دوشنبه در مراسم دانش آموختگی سه دوره خلبانی هواپیمای اف ۴ با اشاره به پیشینه پایگاه شهید نوژه همدان اظهار داشت: پایگاه شهید نوژه پایگاهی مهم، استراتژیک و دارای تاریخی غنی در پیروزی انقلاب اسلامی، قائله کردستان و عمیات‌های شاخص دفاع مقدس مانند کمان ۹۹ و حمله به اچ ۳ نقشی مهم و حیاتی داشته است.

امیر سرتیپ نصیرزاده افزود: شهدای گرانقدری همچون شهیدان خلعتبری، خضرایی و بسیاری از افتخارآفرینان نیروی هوایی ارتش در این پایگاه پرورش یافته اند و امروزه هم این پایگاه نقشی اساسی، مهم، حیاتی و استراتژیک برای کشور دارد.

او ضمن تقدیر از زحمات فرماندهان، کارکنان و اساتید پروازی با بیان اینکه در نیرو‌های مسلح و به خصوص در نیروی هوایی آموزش صرف کافی نیست و باید با تربیت اسلامی همراه باشد اظهار کرد: تمامی گردان‌های پروازی نیروی هوایی ارتش، مرکزی برای آموزش خلبانان شجاع، جسور، انقلابی و ولایت مدار در کنار آموزش‌های علمی و تخصصی خلبانی است، تا علاوه بر تخصص و دانش خلبانی به مکارم اخلاقی هم تجهیز شوند.

امیر نصیرزاده بابیان اینکه مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در فرمایشات اخیر خود به این نکته اشاره فرمودند، یکی از کار‌های خوب در نیروی هوایی این است که از جوانی یک فرد را شناسایی و تربیت می‌کند تا بتواند در آینده تا رده‌های بالای فرماندهی پیشرفت کند خاطرنشان کرد: تربیت در کنار آموزش‌های کلاسیک باعث ارتقاء کیفیت نیروی انسانی می‌شود و پوشش مناسب خلا‌ها و کمبود‌ها نیز قدرت بازدارندگی را ارتقا می‌دهد و همین امر جرات حمله و تجاوز دشمن را می‌گیرد.

فرمانده نیروی هوایی در ادامه با اشاره به نقش پایگاه‌های نیروی هوایی در مقابله با بیماری کرونا تصریح کرد: در شرایط حساس کنونی که کشور دچار این بیماری فراگیر شده است، کارشناسان و متخصصین طب رزمی در حال مطالعه و بررسی شرایط هستند تا علاوه بر حفظ آمادگی رزمی، بتوانیم کمک‌های بیشتری را از طریق پایگاه‌های نیروی هوایی به تمامی نقاط کشور ارسال کرده و بیش از پیش در کنار مردم باشیم.

گفتنی استامیر نصیرزاده در پایان این مراسم ضمن اعطای لوح دانش آموختگی به دانشجویان خلبانی از روند پیشرفت اماکن بازسازی شده کوی سازمانی، سالن‌های خدماتی، مرکز اورهال هواپیمای اف ۴، اماکن فرهنگی و ورزشی بازدید و بیمارستان بهسازی شده پایگاه هوایی شهید نوژه همدان را افتتاح ودستورات لازم را در راستای رفع مشکلات و کمبود‌های موجود صادر کرد.