واکنش‌های بین‌المللی به حملات غیرقانونی آمریکا و همپیمانانش به سوریه

کشور‌های مختلف به تلاش مذبوحانه اخیر آمریکا، انگلیس و فرانسه برای سرنگونی دولت دمشق واکنش نشان دادند.

 سحرگاه امروز شنبه، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، پیش از ورود بازرسان سازمان ملل برای تحقیق درباره حمله شیمیایی ادعایی در سوریه، با همکاری انگلیس و فرانسه، تجاوز نظامی خود را به سوریه آغاز کرد.

مقامات کشورهای مختلف به این حمله غیرقانونی واکنش نشان دادند.

ایران

وزارت امور خارجه ایران روز شنبه با صدور بیانیه‌ای حمله  به سوریه را محکوم و آن را «نقض آشکار قوانین و موازین بین‌المللی و نادیده گرفتن حق حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه» خواند.

این وزارتخانه با تاکید بر اینکه ایران بر اساس موازین شرعی، قانونی و اخلاقی مخالف استفاده از سلاح شیمیایی است افزود که این کشور «بهانه‌تراشی برای تجاوز به کشوری مستقل را به شدت ناپذیرفتنی و محکوم می‌داند.»

واکنش‌های بین‌المللی به حملات غیرقانونی آمریکا و همپیمانانش به سوریه

روسیه

سفیر روسیه در آمریکا، حملات هوایی به سوریه را اهانت به رئیس جمهور روسیه دانسته و گفت: مسئولیت پیامد‌های این حمله به عهده واشنگتن، لندن و پاریس خواهد بود.

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه،  نیز در واکنش به حملات تجاوزکارانه آمریکا، انگلیس و فرانسه به سوریه اعلام کرد بخشی از مسئولیت حمله نظامی به سوریه، متوجه رسانه‌های غربی است.

ماریا زاخاروا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، در یک پیام فیسبوکی با اعلام این مطلب خاطرنشان کرد: «پایتخت کشوری مستقل هدف قرار گرفت که طی سال‌ها تلاش کرده است از یک تهاجم تروریستی جان سالم به در برد.»  

ترکیه

وزارت خارجه ترکیه روز شنبه پس از حمله شبانه آمریکا، انگلیس و فرانسه به دمشق در بیانیه‌ای این حملات را واکنشی مناسب اعلام کرد.

رژیم صهیونیستی

یک مقام صهیونیست از حملات آمریکا و متحدانش به سوریه حمایت کرد و آن را تاکیدی بر خط قرمز‌ها دانست.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی نیز شامگاه شنبه به حمله بامداد امروز آمریکا و هم‌پیمانانش به سوریه واکنش نشان داد و از این اقدام تمام‌قد حمایت کرد.

استرالیا

«ماریس پین»، وزیر دفاع استرالیا، با صدور بیانیه‌ای از حملات نظامی کشور‌های آمریکا، انگلیس و فرانسه علیه دمشق حمایت کرد.

در بیانیه وزیر دفاع استرالیا با تکیه بر ادعای غربی‌ها در خصوص ادعای حمله شیمیایی در دوما، آمده است: «استرالیا از این حملات، که واکنشی هدفمند و متناسب است، حمایت می‌کند. این حملات یک پیام مستقیم به بشار اسد و حامیان آن از جمله ایران و روسیه است تا بدانند استفاده از تسلیحات شیمیایی قابل تحمل نیست.»

آمریکا

سامانتا پاور، نماینده پیشین آمریکا در سازمان ملل، در توئیتی نوشت: استدلال‌ها در مخالفت با حملات آمریکا در سوریه را می‌بینم. ترامپ، مسلمان‌ستیز، فریبکار و به کشیدن ماشه (جنگ‌افروزی) علاقه‌مند است؛ او برنامه‌ای در خصوص سوریه ندارد و به نظر می‌رسد برای قوانین داخلی و بی‌المللی نیز اهمیتی قائل نیست.

سناتور چاک شومر، رهبر اقلیت دمکرات سنای آمریکا، در خصوص دخالت بیشتر آمریکا در این کشور جنگ زده هشدار داد.

او درخصوص حمله نظامی آمریکا به سوریه بیانیه‌ای صادر کرد و در بیانیه خود اعلام کرد: یک اقدام مشخص و محدود برای مجازات و به امید اینکه اسد (بشار اسد، رئیس جمهور سوریه) از انجام دوباره این کار (ادعای استفاده از حمله شیمیایی) باز داشته شود اقدامی مناسب بود، اما دولت (ترامپ) باید مراقب باشد وارد درگیری و جنگ بیشتر با سوریه نشویم.

انگلیس

وزیر اول اسکاتلند نیز از ترزا می، نخست‌وزیر انگلیس، به علت حمله به سوریه انتقاد و اعلام کرد حملات هوایی بحران سوریه را حل نمی‌کند. سیاست خارجی انگلیس باید از سوی پارلمان تعیین بشود نه از سوی رئیس جمهور آمریکا!

عراق

وزارت خارجه عراق نسبت به حمله هوایی آمریکا به سوریه ابراز نگرانی کرد و آن را «اقدامی خطرناک» دانست که می‌تواند موجب بی‌ثباتی منطقه شود و به تروریسم فرصت بازگشت دهد.

عربستان

وزارت خارجه عربستان با انتشار بیانیه‌ای از تجاوز نظامی آمریکا و هم پیمانان این کشور علیه سوریه حمایت کرد. وزارت خارجه عربستان نوشت: «ما از عملیات نظامی علیه اهدافی در سوریه به طور کامل حمایت می‌کنیم.»

بحرین

وزارت خارجه بحرین نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد از حملات نظامی علیه سوریه حمایت می‌کند. این وزارتخانه مدعی شد:  این حملات برای توقف استفاده از حملات شیمیایی ضرورت دارد.

لبنان

میشل عون، رییس جمهور لبنان، در واکنش به تجاوز نظامی آمریکا، انگلیس و فرانسه به سوریه گفت: لبنان مخالف هرگونه تجاوز خارجی به کشور‌های عربی است و آنچه در سوریه اتفاق افتاد به یافتن راه حل سیاسی برای بحران کمک نمی‌کند. این حملات مانع همه تلاش‌های در جهت پایان دادن به درد و رنج مردم سوریه می‌شود.

چین

چین در واکنش به تجاوز نظامی آمریکا، فرانسه و انگلیس به سوریه، بر مخالفت خود با توسل به زور در روابط بین المللی تأکید کرد و بازگشت به چارچوب قوانین بین المللی و راه حل سیاسی را خواستار شد.

هوا چونیینگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین، در بیانیه‌ای اعلام کرد: «ما همواره با توسل به زور در روابط بین المللی مخالفیم. ما از طرف‌های مربوطه می‌خواهیم به چارچوب قوانین بین المللی باز گردند.»

در این بیانیه آمده است چین بر این باور است که راه حل سیاسی تنها راه حل ممکن برای بحران سوریه است.

پرتغال

وزارت امور خارجه ­پرتغال ادعا کرد این کشور دلایل حمله نظامی به سوریه را درک می‌کند، اما راه حل صلح آمیز برای خاتمه دادن به این بحران را خواستار است.  

آلمان

آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان در بیانیه‌ای مدعی شد از این حقیقت که آمریکا، انگلیس و فرانسه به مسئولیت‌های خود عمل کردند، حمایت می‌کنیم و مداخله نظامی در سوریه لازم و متناسب بود. این در حالیست که صدر اعظم آلمان روز پنجشنبه مشارکت کشورش را در هرگونه اقدام نظامی علیه سوریه رد کرده بود.

ایتالیا

دولت ایتالیا از حمله موشکی روز جمعه به سوریه اعلام حمایت کرد اما خواستار توقف تنش و درگیری‌ها در سوریه و منطقه شد.

الجزایر

نخست وزیر الجزایر از حملات هوایی که آمریکا، فرانسه و انگلیس علیه سوریه انجام دادند، ابراز تأسف کرد. احمد اویحیی گفت: الجزایر راه حل سیاسی را برای حل بحران سوریه پیشنهاد می‌کند و اقدام نظامی تنها درگیری‌ها را در منطقه خاورمیانه تشدید می‌کند.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.